Wyszukiwarka

SAŁATKA Z GRILOWANYMI KORBACZAMI

Składniki:
- mix sałat(radicchio, lodowa, raszpanka, rukola, dębowa)
- 100 g korbaczy
- 3 plastry boczku
- 1 pomidor
- 1 ogórek
- 50 g kukurydzy
Sos:
- 50g śmietany 18%
- 50 g majonezu
- 4 ząbki czosnku
- olej

Szarpiemy sałaty na drobne części i mieszamy je razem. Pomidora i ogórka kroimy na ćwiartki. Wymieszaną sałatę układamy na talerzu, posypujemy pokrojonym w ćwiartki ogórkiem i kukurydzą. Pomidora układamy wokół sałaty. Następnie grilujemy boczek i korbacze na dobrze rozgrzanym tłuszczu, układamy na sałacie. Miksujemy czosnek razem z olejem, wlewamy zmiksowany czosnek do śmietany i majonezu, mieszamy. Następnie polewamy sosem sałatkę.